Project Description

Der er mange måder at lave bruschetta på, og en af mine favoritter er at toppe med champignon stegt og simret i fløde med parmesan ovenpå. Det smager fantastisk og er et godt alternativ til den originale med tomat!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL

4 personer

DEL DIN MAD

Fiemariasmad

Bruschetta med champignon og parmesan

Disse små appetitvækkere som man kan kalde dem, er perfekte som en forret til et større selskab eller bare som en middagssnack en dag du vil forkæle dine smagsløg lidt ekstra. Svampene steges sprøde og simrer derefter i fløde med rosmarin som er en fantastisk smagssammensætning. Herefter toppes den lille håndmad med en god parmigiano reggiano, frisk peber og lidt olivenolie.

4 hurtige tips!

  1. Parmesan er ikke bare parmesan, så køb en god ægte parmigiano reggiano som IKKE er revet. Riv den selv, det gør en stor smagsforskel.
  2. Til min opskrift har jeg brugt brune champignons fordi de får en smuk farve når de ristes på panden.
  3. Drys lidt olivenolie, salt og peber over dit brød, inden du varmer det i ovnen. Det gir et mere sprødt resultat og det smager super godt!
  4. Hvis du vil forkæle dem der skal spise denne ret, så køb en god syrlig hvidvin til de små hapsere – det vil passe godt til den fede fløde.

Opskriften

Bruschetta med champignon og parmesan

Her får du opskriften på en lidt anderledes bruschetta end du måske er vant til, men jeg lover dig at den er mindst lige så lækker!

INGREDIENSER
  • Italiensk surdejsbrød

  • 250 gram brune champignon

  • 3 stilke frisk rosmarin

  • 2 fed hvidløg

  • 3,5 dl piskefløde

  • 40 gram revet parmesan

  • Olivenolie til stegning og pynt

  • Salt og peber efter smag

VEJLEDNING
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft

  • Skær surdejsflute i skiver og læg klar på en bradepande med bagepapir (hvis du har en brødrister kan dette også bruges)

  • Skyl champignons og slice dem i skiver efter ønsket størrelse, jeg kan godt lide dem lidt tykke

  • Hak hvidløg fint

  • Riv parmesanen i en skål

  • Tag en af rosmarin stilkene og tag bladene af. Bladene hakkes fint

  • Varm en pande op med olivenolie og steg champignons til de har en flot stegeoverflade og der ikke er mere vand i panden

  • Hæl fløde i, halvdelen af den revede parmesan og læg 2 hele stilke rosmarin i samt de hakkede blade fra den sidste stilk

  • Lad det simre på mellem varme (6 ud af 9, på vores komfur) til det bliver en cremet sauce

  • Tag panden af varmen, fjern de to hele stilke og smag til med salt og peber

  • Sæt bradepanden med brød i ovnen og lad dem riste i cirka to minutter eller til de er sprøde

  • Retten er nu klar til anretning!

ANDRETNING

Anret din champignonfløde-blanding med en spiseske på dine ristede flutes og drys det resterende revet parmesan over madderne og lidt olivenolie som prikken over i’et! Retten er nu klar til servering!

Velbekomme!

Del denne opskrift!