Project Description

Glem de danske kedelige “arme riddere”. Nu får du opskriften på de lækreste ægte french toasts som er nemme at lave og får din mund til at løbe i vand! De smager SÅ godt!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL

4 personer

DEL DIN MAD

Fiemariasmad

French toasts af kærnemælk

Min guilty pleasure morgenmad, som absolut slår både vafler og pandekager. Disse french toasts er med sprød skorpe og luftigt smagfuld indre. Og så mætter de godt! 

Jeg har siden jeg har lille fået serveret “French toast” af min mor, men senere lærte jeg at æg-og-mælke versionen jo blot er arme riddere. Det fik mig til at undersøge hvordan jeg laver rigtige French Toasts og jeg har igennem tiden udviklet denne lækre opskrift ved at prøve en masse forskellige. Nu har jeg endeligt fået skabt min egen!

Kærnemælk er the secret ingredient!

Det er ikke alle der bryder sig om kærnemælk, og jeg er en af dem. Men stol på mig når jeg siger, at det er simpelthen nødvendigt i denne opskrift. Du kan ikke smage selve kærnemælken men resultatet bliver så meget bedre end med normal mælk. Og så sørger den lille smule mel at de bliver mere fluffy og lidt mere bagte.

Opskriften

French toasts af kærnemælk

Her får du opskriften på smagfulde og syndige french toasts – den perfekte morgenmad!

INGREDIENSER
  • 4 skiver hvidt sandwichbrød

  • 4 æg

  • 1,5 dl kærnemælk

  • 3 spiseskeer mel

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk vanlijesukker

  • 1 tsk kanel

  • ½ tsk muskatnød

  • 1 knivspids salt

  • TIL SERVERING

  • Ahornsirup

  • Flormelis

  • Smør (saltet)

VEJLEDNING
  • Bland æg, kærnemælk, mel, sukker, vaniljesukker, kanel, muskatnød og salt i en skål og pisk godt i et par minutter eller til det er en masse.

  • Tilsæt blandingen i et fad hvor der er plads til et par toastbrød. Det går hurtigere jo flere du kan lave ad gangen, da de skal suge lidt.

  • Læg brød i fadet side om side, uden at de ligger ovenpå hinanden (Jeg plejer at bruge et ovnfast fad, der kan jeg have to sandwichbrød i)

  • Lad det suge i nogle minutter og vend derefter forsigtigt brødet med en paletkniv så den kan suge på den anden side også

  • Jo længere de får til at suge blandingen ind i brødet, jo bedre (pas på de ikke går i stykker)

  • Når de første brød er klar til stegning, så opvarmes en pande på mellem varme (5 ud af 9 på vores komfur) og brødene steget i smør på hver side

  • Pas på at panden ikke er for varm, hellere lad toastene bage langsomt op end for hurtigt. Så undgår du en ristet side og en æggeblanding indeni som ikke har fået nok

  • Imens du steger brødene kan nogle nye brød ligge i blandingen og blive klar. Lidt ligesom med pandekager, kan du selv styre hvor mange du kan lave af gangen

  • Når brødene er sprøde udenpå, med gylden farve men dejlige luftige, så er de klar til servering!

ANDRETNING

Server din french toast på en tallerken. Start med at lægge en klat smør på mens brødet stadig er varmt. Hæld en smule ahornsirup over og drys flormelis på.

Velbekomme!

Del denne opskrift!