Project Description

Min yndlings delikatesse fra Italien, er den Italienske landpølse salsiccia! Den smager SÅ godt og der er intet bedre end en frisk pastaret med masser af salsiccia og parmesan. Så her får du opskriften på en af de lækreste retter med salsiccia, som vi tit spiser herhjemme.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

40 minutter

ANTAL

4 personer

DEL DIN MAD

Fiemariasmad

Frisk pasta med salsiccia

Jeg elsker alle retter med salsiccia. Det er virkeligt en død lækker delikatesse fra det sydeuropæiske land, Italien. Den kan spises til mange ting, f.eks. på pizza men også i en pastaret som du får her af mig. 

Det er ikke altid nemt at finde salsiccia, da det ikke kan købes overalt. Vi plejer at finde dem i enten Bilka når vi køber Bilka2go eller hos Meny, som i øvrigt også har mange andre lækre italienske råvarer.

En ret med MASSER af smag!

Kombinationen af soltørrede og friske tomater giver en dejlig syrlig tomatsauce som passer perfekt til den krydrede landpølse. Pølsen i sig selv, har masser af smag så vent med salt og peber til sidst, da det ikke er altid der er brug for det! Du Kan også selv bestemme hvor sød eller sur du ønsker saucen, blot tilføj mere hvidvin eller sukker. Vi kan godt lide at bruge lidt ekstra balsamico glace herhjemme, da den fremhæver smagen af tomat på en fuldendt måde.

Opskriften

Frisk pasta med salsiccia

Her får du opskriften på en lækker og syrlig pastaret med den lækre italienske landpølse salsiccia

INGREDIENSER
  • 400 g salsiccia

  • 500 g friske cherrytomater

  • 2 glas sød hvidvin

  • ½ fennikel

  • 100 gram hakkede soltørrede tomater

  • 3 skalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • Ekstra jomfru olivenolie til stegning og pynt

  • 1 tsk sukker

  • 1 spsk balsamico glace

  • Friskkværnet sort peber

  • Parmigiano reggiano til pynt

  • 500 gram frisk pasta (eventuelt pici pasta eller tagliatelle)

VEJLEDNING
  • Skær skalotteløg i tynde skiver

  • Hak hvidløg fint

  • Del fennikel på midten og snit halvdelen i fine tynde strimler

  • Sæt en pande på middel varme (6 ud af 9, på vores komfur)

  • Tilsæt olivenolie og steg fennikel og skalotteløg og hvidløg et par minutter

  • Skær salsiccia’en op i kanten af skindet og fjern farsen indvendigt. Herefter smuldrer du farsen ned i panden

  • Hak pølsen ud i små klumper mens det steger på panden

  • Lad stege et par minutter og kom så de soltørrede tomater og friske tomater i panden

  • Hæld hvidvin og sukker og balsamico glace i og lad simre ved svag varme under låg i cirka 30 minutter

  • Kog din pasta så det passer med at saucen er færdig samme tid

  • Smag saucen til, inden du serverer den for at se om den mangler salt, peber eller sødme

  • Når pastaen er kogt al dente er du klar til anretning!

ANRETNING

Anret lidt pasta i en dyb tallerken og tilføj salsiccia tomatsaucen ovenpå. Riv frisk parmigiano reggiano ovenpå og eventuelt lidt ekstra jomfru olivenolie. Nu er retten klar til servering!

Velbekomme!

Del denne opskrift!