Project Description

Jordskokkesuppe er bare en klassisk lækker og cremet suppe, som jeg bare craver engang imellem. Den kan serveres som aftensmad, som natmad eller i de kolde vintermåneder hvor du bare ikke orker den store svære madlavningskunst i køkkenet!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

40 minutter

ANTAL

4 personer

DEL DIN MAD

Fiemariasmad

Jordskokkesuppe med frisk persille og bacontern

Jeg er generelt ikke særligt vild med suppe, men skal man have suppe skal den laves af nogle lækre råvarer og være tyk og cremet. En god jordskokkesuppe kan altid nydes i de kolde vintertider eller som en god skrub-af-mad efter en fest. Det er ikke svært at lave en jordskokkesuppe og jeg viser dig her hvor nemt du selv kan bikse en lækker suppe sammen!

Opskriften

Hjemmelavet jordskokkesuppe med frisk persille og bacontern

Her får du opskriften på en lækker og cremet jordskokkesuppe som kan laves på 40 minutters tid!

INGREDIENSER
  • 600 g jordskokker

  • 4 kartofler

  • 2 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 1 liter hønsebouillon

  • 2 dl piskefløde

  • Ekstra jomfru olivenolie til stegning

  • 300 gram bacontern

  • En håndfuld frisk persille

  • Salt og peber

VEJLEDNING
  • Skræl kartofler og jordskokker og skær i mindre tern

  • Hak persille fint

  • Pil løg og hvidløg og hak groft

  • Sæt en gryde på middel varme (6 ud af 9, på vores komfur) og tilsæt olivenolie

  • Svits kartofler og jordskokker i et par minutter

  • Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere et par minutter, eventuelt tilsæt mere olivenolie

  • Tilsæt grøntsagsbouillon og læg låg på gryden

  • Retten skal nu simre under låg i 30 minutters tid

  • Imens du venter på suppen kan du stege bacontern til ønskede sprødhed, sæt derefter til side på en tallerken med køkkenrulle

  • Herefter tager du en stavblender og blender suppen til en cremet konstistens

  • Tilsæt fløde og lad suppen koge sig jævn mens du rører i den. Hvis suppen er for tynd, så tilsæt mere fløde – er den for tyk så tilsæt mere bouillon 

  • Smag til med salt og peber

  • Din suppe er nu klar til anretning!

ANRETNING

Hæld suppen i en dyb tallerken og drys bacontern på samt frisk persille. Eventuelt kværn lidt ekstra peber på, hvis du kan lide det. Retten er nu klar til servering!

Suppen kan også serveres med lækker friskbagt flute og smør.

Velbekomme!

Del denne opskrift!