Project Description

I tro italiensk madånd er denne pastaret af få ingredienser men super smagfuld, nem at lave og så er den også vegetarisk.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

40 minutter

ANTAL

2 personer

DEL DIN MAD

fiemariasmad

Pasta med hjemmelavet tomatsauce og ricotta

Denne ret er bygget op på en hjemmelavet tomatsauce af syrlige og friske cherry tomater der sammen med den søde ricotta giver en dejlig cremet pastaret. Kombination giver den helt rette mængde syre og sødme. Du kan bruge alle slags tomater i retten men jeg anbefaler at bruge cherry tomater og eventuelt i så mange farver som mulig. Det ser både godt ud og smager af mere end de store blommetomater.

Når det kommer til valg af pasta, så kan du sagtens bruge din foretrukne favorit men jeg nyder en god frisk pasta og i dette tilfælde har jeg valgt italiensk pici pasta. Pici pasta og andet lækker frisk pasta kan findes i køleboksen i Bilka og Føtex.

Vær opmærksom på at følge kogeanvisningen på pakken af den valgte pasta, da ikke alle pastaer skal koges samme tid.

Undgå madspild

Har du ricotta til overs efter denne opskrift, og står tænker hvad du ellers skal bruge den på, kan du undgå madspild ved at fryse resten ned. At fryse ricotta ændrer ikke smagen og ændrer teksturen kun meget lidt. Ricottaen kan derefter tøes op i køleskabet i løbet af 5 timers tid. Vær dog opmærksom på at ricotta der har været frosset ned, kun kan bruges i varme retter som herefter.

Et hurtigt tip

I forhold til olivenolie, vil jeg anbefale at alle italienske mad entusiaster har mindst 2 slags olivenolier i deres køkken. En billigere af slagsen til at stege maden i og en smagfuld kvalitets jomfruolivenolie til at hælde over maden som som smagsforstærker. Det er synd at spilde en god og måske endda dyr Olivenolie på stegning, da den mister smag under opvarmning.

Opskriften

Pasta med hjemmelavet tomatsauce og ricotta

Med denne opskrift får du den nemmeste og lækreste italienske pastaret på intet mindre end små 40 minutter!

INGREDIENSER
  • Olivenolie

  • 250 gram frisk pasta

  • 500 gram cherry tomater

  • 150 gram ricotta ost

  • En GOD håndfuld frisk basilikumblade

  • 1 tsk sukker

  • Salt og peber efter smag

VEJLEDNING
  • Hak basilikum groft og læg til side

  • Hak eller pres hvidløg og halver tomaterne én gang på langs

  • Hæl olivenolie på en pande og opvarm til middel varme (5 ud af 9, på vores komfur)

  • Tilsæt det hakkede hvidløg og svits i 1 minut. (Hvis du er vild med hvidløg, så tilsæt kun halvdelen og vent med resten til lidt inden servering, for en ekstra kraftig smag)

  • Tilsæt de hakkede tomater, sukker og rør rundt. Sæt låg på og lad simre i 20 minutter til en lækker sovs, på svag til jævn varme (4 ud af 9, på vores komfur). Undgå at røre for meget rundt i tomaterne, så de ikke går i stykker

  • Når tomaterne har simret i 15 minutter sætter du en gryde med letsaltet vand i kog. Tilsæt pasta når vandet koger og kog i 10 minutter under låg. Hav in mente at du skal gemme 1 dl pasta vand til senere

  • Når tomaterne har simret i 20 minutter fjernes låget og der smages til med salt og peber. Og eventuelt den sidste halvdel af det hakkede hvidløg.

  • Når pastaerne har kogt i 10 minutter gemmer du 1 dl pasta vand og hælder resten fra pastaerne. Lad pastaen blive i gryden og hæl nu den gemte pasta vand i samt en lille smule af tomatsaucen og rør rundt

  • Tilføj hakket basilikum til tomatsaucen men gem lidt til anretning

  • Din ret er nu klar til anretning!

ANDRETNING

Servér smule pasta i en dyb tallerken eller en pasta tallerken og hæld lidt tomat sauce ovenpå pastaen. Top med små klumper ricotta og pynt med frisk basilikum – glem ikke at kværne sort peber og hæl en lækker smagfuld olivenolie over retten. Det er altså bare prikken over i’et!

Velbekomme!

Del denne opskrift!