Project Description

Carbonara er en varm pastaret fra Rom hvori man har lavet en æggeblanding af æg og fåreost. Retten kan findes på alle italienske menukort, fordi den er lækker og super nem at lave – så hvorfor ikke servere den selv?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

FORFATTER

Fiemaria Johansen

TILBEREDNINGSTID

30 minutter

ANTAL

4 personer

DEL DIN MAD

vildmeditalien.dk

Spaghetti carbonara

En klassisk italiensk spaghetti carbonara er bygget op af 4 hovedingredienser: spaghetti, æg, panchetta og pecorino ost. Man ser tit i Danmark at carbonaraen misforstås til at indeholde bechamelsauce eller fløde men det har intet med carbonara at gøre og jeg synes personligt at retten bliver for klam og tung med f.eks. fløde i. Stol på de 4 ingredienser og det vigtigste krydderi i retten: nemlig peber

Jeg fik engang en spaghetti alla carbonara i Italien, serveret på en streetfood lignende restaurant, hvor man kunne se kokkene lave maden. Her spurgte kokken mig om jeg ønskede hvidløg og chili i – hvilket først skræmte mig, indtil at han forsikrede mig om at det ikke ville blive stærkt men smage super godt. Så jeg lod ham gøre det. Siden da har jeg svitset hvidløg og chili på panden inden jeg tilsættede mine pastaer og min ægge-pecorini blanding. Det giver en super god, syrlig og frisk smag og det har jeg tilføjet til min opskrift her!

Brug panchetta i stedet for “normal” bacon – du vil ikke fortryde det!

Jeg tør godt sige at panchetta er bedre en bacon. There! I said it! Men det er det altså. Panchetta er Italiens svar på bacon og selvom den er mindre saltet end normal bacon, har den en fantastisk karakteristisk smag. Panchetta ligesom bacon skal bare steges uden fedt, da der er masser fedt i kødet i forvejen. Til denne ret vil jeg anbefale at du holder godt øje med panchettaen når du steger den på panden – hellere lade den være for blød end at gå efter sprød. Den kan nemlig hurtigt brænde på og retten er traditionelt med en lidt blødere stegt bacon. Du bestemmer selv hvor tyk du ønsker skiverne, vi herhjemme kan godt lide dem i en god størrelse, fordi det smager så godt!

Opskriften

Spaghetti carbonara

Her får du opskriften på en traditionel Italiensk carbonara som tager små 30 minutter at lave!

INGREDIENSER
  • 1½ fed hvidløg

  • 1 tsk frisk rød chili

  • 5 æg

  • 150 gram revet pecorini ost

  • 400 gram spaghetti

  • 300 gram panchetta

  • 1½ tsk salt

  • 1 tsk friskkværnet peber

  • Olivenolie

VEJLEDNING
  • Skær panchetta i små tern efter ønsket tykkelse

  • Varm en pande op på middel varme (6 ud af 9) og steg panchettaen. Læg derefter på en tallerken med køkkenrulle og sæt til side.

  • Sæt en gryde til at koge med saltet vand til spaghettien. Når vandet koger tilsætter du spaghetti uden at knække dem. Hæl lidt olivenolie i så de ikke hænger sammen.

  • Lad spaghetti koge i 10 minutter

  • Riv hvidløg og chili fint – gem til senere

  • Hak persille fint og gem til senere

  • Riv pecorini-ost fint i en skål og tag en smule fra til at anrette med senere

  • Slå æggene ud i skålen med revet pecorino ost og pisk rundt med et piskeris eller en gaffel til en ensartet masse

  • Når pastaerne har under 3 minutter tilbage svitser du hvidløg og chili i en smule olivenolie på en pande ved middel varme (6 ud af 9) i cirka 2 minutter

  • Hæl vandet fra pastaerne når de 10 minutter er gået. Tilsæt derefter pastaerne til hvidløg og chilien på panden – hæl ægge-sovs og panchetta i

  • Rør rundt i blandingen i 3-5 minutter eller til at æggene har sat sig og dækket pastaerne

  • Retten er nu klar til anretning!

ANDRETNING

Servér retten i en dyb tallerken og pynt med finthakket persille og resterne af det revede pecorini ost. Kværn en god mængde sort peber på toppen præcis som italienerne! Retten er nu klar til servering!

Velbekomme!

Del denne opskrift!